Fysiotherapie bij Jumper's knee

15-03-2023

pexels-pixabay-163452

Jumper's knee

Jumper's knee, ook bekend als patellaire tendinitis (peesontsteking), is een aandoening die wordt gekenmerkt door pijn, gevoeligheid en/of ontsteking in de patellapees, die de patella (knieschijf) verbindt met het scheenbeen.

Deze blessure wordt vaak gezien bij sporters die deelnemen aan activiteiten waarbij herhaaldelijk wordt gesprongen, zoals basketbal, volleybal en hoogspringen.

 

Symptomen van een Jumpers knee

Klachten ontstaan geleidelijk. Symptomen die je kan verwachten bij een jumpers knee zijn:

  • pijn en gevoeligheid aan de basis van de patella
  • stijfheid in de knie en moeite met activiteiten waarbij springen of buigen van de knie nodig is
  • pijn bij druk op de aanhechting
  • er kan zwelling aanwezig zijn

Fysiotherapie bij een Jumpers Knee

Behandeling bij een Jumper’s knee omvat een geleidelijke opbouw in belasting. Bij het opbouwen is het belangrijk dat de klachten niet erger worden door de oefeningen. Je wil juist de belasting op de pees verminderen.

Verbeteren van mobiliteit, kracht en stabiliteit van de omliggende structuren zou een onderdeel moeten zijn van de revalidatie. Waar de meeste focus op ligt hangt af van waar het probleem vandaan komt. Dit zal bij iedereen anders zijn wat het behandeltraject persoonlijk maakt.

Level Fysiotherapie Capelle aan den IJssel

Wil je graag dat een fysiotherapeut je begeleid bij het herstel van je knieklachten neem dan contact met ons op voor een afspraak. We gaan dan samen aan de slag om van je knieklachten af te komen en helpen je om het in de toekomst te voorkomen. 

Contact opnemen

Dit artikel delen:

Geholpen worden door een van onze specialisten?