Mylogenics

Heb je last van aanhoudende fysieke gewrichts- of spierklachten of een blessure die maar niet over wil gaan en heeft fysiotherapie voor jou geen uitkomst geboden? Dan kan Mylogenics dat wellicht wel. Deze behandelmethode richt zich namelijk, anders dan traditionele fysiotherapiemethoden, niet op het verhelpen van de pijn, maar vooral op het wegnemen van de oorzaak ervan.

Mylogenics lost tal van fysieke klachten en blessures op

Bij Level werken we graag volgens de Mylogenics-methode. Het is een effectieve test- en behandelmethodiek gebleken voor tal van fysieke klachten en blessures. RSI-klachten, enkel-, knie-, heup- en polsblessures, rugpijn, uitstralingspijn in de ledematen, frozen shoulder, artritis, tenniselleboog, … en ga zo maar door. Ook kunnen we met Mylogenics zwakke plekken in je spier- en zenuwstelsel opsporen en verhelpen en bijdragen aan een spoedige revalidatie.

Mylogenics richt zich op spieren

Bij Mylogenics draait alles om je spieren. Daar zit namelijk in veel gevallen de oorzaak van je klachten. Op enig moment hebben ze door bijvoorbeeld een verkeerde beweging of overbelasting schade opgedaan. Nou kan zoiets vanzelf weer herstellen, als je geluk hebt, maar het kan ook zorgen voor verkleving in je spieren. Dan houd je dus klachten die niet overgaan, maar juist steeds erger worden.

Zo werkt het

Mylogenics richt zich dan ook op het losmaken van de verkleving in je spieren. Allereerst doen we tests om te kijken om welke spieren het precies gaat. Daarna gaan we samen aan de slag. Ja, samen, want niet alleen wij gaan aan jouw spieren werken, zelf speel je bij Mylogenics ook een belangrijke rol. Jij bent namelijk degene die de spier moet bewegen en onze fysiotherapeut begeleidt je hierbij.

mylogenics levelpt

In veel gevallen levert Mylogenics al na een paar behandelingen duidelijk merkbaar resultaat op.

level-fysio-over-ons

Wat Mylogenics teweeg brengt

Doordat je spieren langzaam aan weer loskomen, kun je je makkelijker bewegen en vermindert de pijn. Die pijnverlichting komt ook doordat aanverwante problemen, zoals een zenuw die door de spierverkleving klem zat of een pees die door een spierverkleving overbelast raakte, door de behandeling mede opgelost worden.

Hoe eerder je begint, hoe beter

Bij Level komen regelmatig mensen binnen die al maandenlang of zelfs langer met pijnklachten lopen. Na een eerste periode van ‘het gaat wel over’ zijn ze soms naar een fysiotherapeut gegaan en nu ook dat geen resultaat oplevert, hopen ze dat wij hen kunnen helpen. Dat kunnen we gelukkig vaak. Met Mylogenics kunnen we pijnklachten en blessures oplossen of toch minstens flink verminderen. Hierbij geldt altijd: hoe eerder je bij ons komt, hoe beter. Dus wacht niet, maar kom direct bij ons langs. Op die manier is de kans het grootst dat we je snel van je klachten kunnen afhelpen.

Resultaat binnen enkele behandelingen

In veel gevallen levert Mylogenics al na een paar behandelingen duidelijk merkbaar resultaat op. De eerste verklevingen lossen al op waardoor je direct meer bewegingsvrijheid en minder pijn ervaart.Mylogenics iets voor jou?

Ben je benieuwd of Mylogenics ook voor jou interessant kan zijn? Neem eens contact met ons op voor een afspraak. Onze fysiotherapeut onderzoekt jouw klacht door middel van een aantal korte tests en kijkt of de oorzaak ervan in een spierverkleving kan liggen. Zo ja, dan kunnen we de behandeling direct starten. En omdat we met eigen gecertificeerde fysiotherapeuten werken, kan de Mylogenics-behandeling vaak deels vergoed worden via je zorgverzekering.

Geholpen worden door een van onze specialisten?