Medical taping

Level Fysiotherapie is gespecialiseerd in uiteenlopende medical tapingtechnieken. Hiervoor gebruiken we elastische therapeutische tape. Medical taping passen we vaak toe bij nek-, rug- en knieklachten, als dit de behandeling ondersteunt en het herstel bevordert.     

Waarom medical taping?

Met medical taping kunnen we de pijn verlichten en de natuurlijke beweging van spieren en gewrichten bevorderen. Hoe werkt dit precies? Als we de tape op de juiste manier aanbrengen, wordt de bovenste huidlaag iets opgetild waardoor de onderliggende zenuwbanen en lymfeklieren worden gestimuleerd. Dit proces werkt door in de spieren en gewrichten daaronder, met als gevolg dat:

  • de pijn afneemt;
  • de spierspanning afneemt;
  • bewegen makkelijker gaat;
  • de vochthuishouding verbetert en
  • het herstel sneller gaat.  

Hoe werkt medical taping?

We brengen de tape aan tijdens het consult. Vaak blijft de tape vier tot tien dagen zitten, ook als je gaat douchen of zwemmen. We geven je tape-instructies mee, zodat je de tape opnieuw kunt aanbrengen als deze losraakt. Indien gewenst kunnen wij dit ook voor jou doen bij ons op de praktijk. Ben je allergisch voor tape? Dat is geen probleem. We kennen voldoende andere technieken die jouw behandeling kunnen ondersteunen.   

Geholpen worden door een van onze specialisten?