Herstelzorg fysiotherapie na corona (COVID-19)

18-01-2022

corona

Steeds meer patiënten vinden de weg naar onze fysiotherapiepraktijk in Capelle aan den IJssel voor herstelzorg na corona. Mensen die de bekende symptomen van corona hebben gehad ervaren soms ook nog langdurig klachten, zoals:

  • Vermoeidheid en conditieverlies
  • Verlies in spierkracht, spierpijn
  • Benauwdheid

Deze klachten verschillen per persoon. De basisverzekering is uitgebreid voor mensen die (ernstig) ziek zijn geweest als gevolg van het coronavirus. Voor hen worden fysiotherapie, ergotherapie en dieetadvies veel ruimer vergoed uit de basisverzekering.

Wie komt in aanmerking voor deze herstelzorg?

Je komt in aanmerking voor vergoeding van paramedische herstelzorg indien de huisarts of medisch specialist vaststelt dat een patiënt die zorg nodig heeft. Deze specialist schrijft ook de verwijsbrief die nodig is om hier gebruik van te maken. Paramedische herstelzorg wordt vergoed vanaf de 1e behandeling. Wel geldt het eigen risico. 

Fysiotherapie bij corona klachten

Ervaar jij 1 of meerdere van de hierboven genoemde klachten nadat je corona hebt gehad, neem dan contact met ons op voor een afspraak. Let wel op dat een verwijsbrief van de huisarts of medisch specialist in dit geval noodzakelijk is om in aanmerking te voor de herstelzorg.

Indien je geen verwijzing hebt maar wel klachten kun je ook bij ons terecht. Deze behandelingen gaan dan af van de aanvullende verzekering, indien je niet verzerkerd bent krijg je een factuur van ons.

Contact opnemen

Dit artikel delen:

Geholpen worden door een van onze specialisten?