Enkel verzwikt doorlopen? Zeker niet doen!

Met je enkel verzwikt doorlopen is geen goed idee. Enkelklachten verdwijnen dan minder snel en de symptomen van een vervelend verzwikte enkel kunnen in het ergste geval zelfs tot permanente ongemakken leiden. Maar wat zijn die symptomen eigenlijk? Wat kun je zelf doen? En wanneer is het toch echt raadzaam om een fysiotherapeut te raadplegen? Level Fysiotherapie deelt informatie over hoe je het beste omgaat met verzwikte enkels.

Enkel verzwikt doorlopen level fitness en fysio

Neem contact op

De symptomen van een verzwikte enkel en wat als eerste doen

Je symptomen bepalen of na een enkel verzwikt doorlopen mogelijk is of niet. Klachten bestaan meestal uit een eerste scherpe pijn die – als het goed is – na een minuut of tien grotendeels is verdwenen. Leunen op de voet en verzwikte enkel kan bij een ernstige verzwikking tegenvallen en nog steeds zeer doen. Behalve de pijn die je voelt, zijn er ook uiterlijke afwijkingen die de ernst van de verzwikking aantonen. Een blauwe plek en/of verdikking kan zichtbaar zijn.De enkel zo snel mogelijk koelen en rust geven is het eerste advies. Zijn na enkele dagen de klachten niet sterk verminderd? Dan doe je er goed aan een afspraak met de fysiotherapeut te maken.

Enkel verzwikt doorlopen of eerst rust? Schakel ook bij twijfel Level Fysiotherapie in

Level Fysiotherapie is specialist in het behandelen van enkelblessures. Ons team fysiotherapeuten kiest bij elke verzwikte enkel voor een persoonlijke aanpak en dit uit zich in een op maat gemaakt behandelplan. Geen enkel en geen verzwikking is hetzelfde, zelfs als je regelmatig je enkels verstuikt. Kamp jij keer op keer weer met enkelklachten? Ook dan kan fysiotherapie een uitkomst zijn. De spieren om het gewricht aansterken met specifieke oefeningen kan bij enkelinstabiliteit een wereld van verschil maken.

Met goede fysio maakt versneld herstel bij enkelklachten mogelijk

Om na een enkel verzwikt doorlopen weer goed mogelijk te maken, is een snelle en effectieve behandeling ons advies. Je krijgt eerst oefeningen in onze praktijk (eventueel met ondersteunende middelen) en er zijn oefeningen die je meekrijgt voor thuis. De ervaring leert dat geregeld oefenen het beste werkt, zonder hierbij de frequentie die we adviseren te overschrijden.Startoefeningen worden gaandeweg het behandelplan uitgebreid met nieuwe oefeningen. Deze nieuwe oefeningen passen helemaal bij de voortgang die we constateren. Levelfysiotherapie helpt je snel weer terug in je eigen ritme te komen. En binnen afzienbare tijd doe je weer dezelfde activiteiten als voorheen!Soms kiezen we voor medical taping om de beweging in spieren en gewrichten te stimuleren. Dit werkt veel beter dan de hele enkel intapen, omdat je niet wilt dat er helemaal geen beweging meer mogelijk is. Hiermee bereik je namelijk het tegenovergestelde effect. Medical taping ondersteunt op zo'n manier dat het het herstel bevordert, zonder een belemmering te vormen. De tape is flexibel en steunt exact op díe plek waar de tape zijn unieke werking kan doen.

Enkel verzwikt doorlopen fysio level fitness en fysio

Neem contact op

Enkel verzwikt doorlopen en pijn lijden? Nee, maak direct een afspraak!

Blijf niet te lang met die enkel verzwikt doorlopen en maak gewoon zo snel mogelijk een afspraak voor een intake bij Level Fysiotherapie in Capelle aan den IJssel. Beschrijf je klachten, koel de plek direct en geef je enkel rust. Een fysiek onderzoek bepaalt tijdens de intake hoe jouw serie behandelingen er vervolgens uit gaat zien. Onze fysiotherapeuten staan vanaf het eerste moment voor je klaar om je weer zo snel en zo goed mogelijk stevig en met vertrouwen te laten lopen!

"Goed en professioneel geholpen toen ik met long COVID startte bij Farell..."

Linda Verkuil