Pijn tussen de schouderbladen behandelen

Klachten aan de arm, nek of schouder die geleidelijk ontstaan, komen vaak voor. Een stijve nek en pijn tussen de schouderbladen zijn voorbeelden van symptomen. Langdurig dezelfde werkhouding zorgt voor overbelasting en vergroot de kans op aantasting van gewrichten in de wervelkolom. Regelmatig bewegen en enkele keren per dag van houding veranderen verminderen de spanning op de gevoelige plek.

pijn tussen de schouderbladen row levelpt

Neem contact op

Pijn tussen de schouderbladen is een veelvoorkomende klacht met diverse mogelijke oorzaken. De laatste tijd zien wij twee oorzaken vaker voorkomen. Mensen die corona hebben gehad, geven regelmatig aan pijn tussen de schouderbladen te ervaren. De andere oorzaak is een verkeerde houding bij het thuiswerken. Level Personal Training helpt met het verminderen van je klachten

Pijn tussen de schouderbladen

Corona en de (thuis)werkhouding zijn twee van de vele oorzaken van pijn tussen de schouderbladen. Een andere oorzaak is de aantasting van gewrichten in de wervelkolom. Je kan je nek bewegen doordat de wervels in de wervelkolom zijn verbonden door kleine gewrichten, de facetgewrichten. Door beschadiging, ontsteking of slijtage aan de facetgewrichten ontstaan klachten die pijn tussen de schouderbladen kan veroorzaken.

Herstel na corona

Je kan deze pijn ervaren als je corona hebt gehad. Het herstel na corona kan heel wisselend en grillig verlopen. Soms heeft het een lange nasleep. Van de mensen die corona hebben gehad en die na drie maanden nog klachten hebben, geeft ruim 30% aan dat ze pijn tussen de schouderbladen ervaren. Fysiotherapie als nazorg wordt aangeboden als je in het ziekenhuis of zelfs op de IC hebt gelegen, maar kan ook helpen als je thuis bent geweest met milde klachten. De langdurige klachten verschillen per persoon. Steeds meer patiënten vinden de weg naar de praktijk van Level Personal Training voor herstelzorg na corona.

pijn tussen de schouderbladen oefening levelpt

Neem contact op

Pijn tussen de schouderbladen door thuiswerken

Iedereen heeft wel eens pijn tussen de schouderbladen of aan de nek. Dat is niet iets om je direct zorgen over te maken. Houden de klachten voor langere tijd aan dan kan een verkeerde werkhouding de oorzaak zijn. Veelal is er ook een combinatie met gebrek aan beweging. Zorg voor dagelijkse beweging van minimaal 30 minuten, dit hoeft niet heel intensief te zijn. Probeer tijdens het thuiswerken ieder uur te bewegen, door oefeningen te doen of bijvoorbeeld iets uit de keuken te pakken. Het belangrijkste is om regelmatig van zithouding te veranderen.

Wil je meer informatie over pijn tussen de schouderbladen? Neem dan vrijblijvend contact op met Level Personal Training. Wij geloven wij in anders denken en doen. Met behulp van onze diverse, beproefde technieken en persoonlijke aanpak slagen we erin uitdagingen te verwezenlijken en jouw bewegen, eetpatroon en mindset te optimaliseren. Wat de een energie geeft, kan voor de ander averechts werken. Level Personal Training ondersteunt jou bij het vinden van de juiste weg. Wij begeleiden ondernemers, top- en recreatiesporters en ouderen op het gebied van vitaliteit, revalidatie, training en coaching. Iedereen is welkom in onze kleinschalige studio/sportschool in Capelle aan den IJssel.

"Goed en professioneel geholpen toen ik met long COVID startte bij Farell..."

Linda Verkuil