Rugpijn onderrug aanpakken

Krijg je bij bepaalde bewegingen of werkzaamheden opeens pijn onderin de rug of voelt jouw rug stijf aan als je lang stil hebt gezeten? Dan heb je waarschijnlijk last van lage rugpijn. Als lage rugklachten vaker opspelen of langer aanhouden is het belangrijk om beter te bewegen en je houding aan te passen. Wacht bij zulke klachten niet te lang met actie ondernemen. De fysiotherapeuten van Level Personal Training kunnen jou hierbij helpen.

Rugpijn onderrug level personal training

Neem contact op

Lage rugpijn kan verschillende oorzaken hebben. Rugpijn in de onderrug kan het gevolg zijn van onder meer een verkeerde werkhouding, zwaar lichamelijk werk, het overbelasten van de rug, overgewicht of veel stress. De spieren, pezen en/of zenuwen in de rug worden door overbelasting of een verkeerde houding getriggerd. Heb je last van rugklachten? Maak dan direct een afspraak bij onze fysiotherapeuten. Level PT heeft geen wachttijd voor fysiotherapie, dus je kunt snel terecht.

Rugpijn onderrug

Veel mensen hebben wel eens lage rugklachten. Het is een veelvoorkomende pijn die opspeelt in periodes door een verkeerde (werk-)houding of stress. Neem contact op met een fysiotherapeut als de rugpijn een paar weken aanhoudt. Verander tijdens het (thuis-)werken regelmatig van zithouding en probeer ook tijdens het werk voldoende te bewegen. Sowieso is minimaal 30 minuten matig intensief bewegen goed in de bestrijding van rugklachten. Het is goed om te weten welke bewegingen goed zijn bij lage rugpijn en welke minder. Hierbij helpen wij graag.

Lage rugpijn

Zoals gezegd is een verkeerde houding een van de meest voorkomende oorzaken van rugpijn in de onderrug. Onze fysiotherapeuten leren je beter bewegen. Dat zorgt voor minder lage rugpijn. Onder begeleiding volg je een persoonlijk programma waarin je beter leert te bewegen en jouw houding optimaliseert. Afhankelijk van de voortgang passen wij samen met jou het schema waar nodig aan. Level PT biedt individuele sessies met persoonlijke behandeling op basis van up-to-date kennis en in de praktijk bewezen technieken.

Lage rugklachten level personal training 2

Neem contact op

Rugpijn onderrug: vergoeding van behandelingen

Een vraag die we veel horen: "worden fysiotherapie behandelingen tegen rugpijn in de onderrugvergoed?" Fysiotherapie zit gedeeltelijk in het basispakket van de zorgverzekering. Wat u precies vergoed krijgt, hangt af van uw leeftijd en de reden waarom u fysiotherapie krijgt. Denk je bij het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering niet genoeg te hebben aan bijvoorbeeld 9 behandelingen, overweeg dan om een andere aanvullende verzekering voor de behandeling tegen lage rugpijn. Jongeren tot 18 jaar krijgen sowieso de eerste 9 fysio-behandelingen vergoed. Krijg je fysiotherapie vergoed? Maak dan direct een afspraak bij Level PT. Wij hebben geen wachttijd, dus je kan snel bij ons terecht!

Wil jij meer informatie over het verlichten van lage rugklachten? Neem vrijblijvend contact op met Level Personal Training. Wij zijn een kleinschalig sportcentrum voor fysiotherapie en personal training in Capelle aan den IJssel. Level PT begeleidt onder andere sporters (professioneel en recreatief) en ouderen op het gebied van revalidatie, training en vitaliteit. Ook begeleiden wij je bij het bestrijden van bijvoorbeeld rugpijn in je onderrug en nekklachten. Met behulp van diverse beproefde technieken en onze persoonlijke aanpak optimaliseren wij jouw mindset, beweeg- en eetpatroon en verwezenlijken wij uitdagingen.

"Goed en professioneel geholpen toen ik met long COVID startte bij Farell..."

Linda Verkuil